Bedrijfsnieuws

Helpdesk voor scheiden schoolafval

Schoolafval voorkomen en restafval scheiden? Dat wordt nu een stuk makkelijker met de helpdesk schoolafval. Rijkswaterstaat lanceert een website waarop alle informatie staat over het scheiden van afval op basisscholen en het voortgezet onderwijs.

De afgelopen jaren heeft Rijkswaterstaat ervaring opgedaan met het voorkomen en scheiden van schoolafval. Bijvoorbeeld binnen projecten en het uitwisselen van ervaringen met gemeenten, afvalinzamelaars en schoolbesturen.

Onderwijsinstellingen willen vaak graag aan de slag met hun afval. Op de gelanceerde website kunnen zij terecht voor tips, adviezen, praktijkvoorbeelden en informatie. Ook kan via de helpdesk een persoonlijk advies worden aangevraagd met tips voor een plan van aanpak. Daarnaast is er een checklist voor het bepalen van de afvalstromen, tips voor groente en fruitinzameling en een overzicht met de verschillende soorten prullenbakken.

Het doel van de helpdesk is ervoor te zorgen dat de afvalstromen op scholen worden teruggedrongen en onderwijsinstellingen meer duurzaam en circulair te maken.

Meer informatie
Nieuwsbank banner