Bedrijfsnieuws

Goede voeding essentieel in zorginstellingen

Gezond leven en eten. Het lijkt een vanzelfsprekendheid, maar het is lang nog niet overal gemeengoed. Bij veel zorginstellingen wordt inmiddels actie ondernomen om te zorgen dat zowel cliënten als medewerkers en bezoekers goede voeding en drinken aangeboden krijgen.

Goede voeding draagt bij aan een beter herstel van cliënten. Voor medewerkers geldt dat een gezond aanbod bijdraagt aan het algehele gestel, meer werklust én minder ziekteverzuim. Zorginstellingen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een aanbod dat meer wordt afgestemd op de gebruiker. Dagverse ingrediënten en variatie zorgen ervoor dat cliënten en medewerkers worden verleid om gezond te eten.

Goede producten

Goede voeding gaat verder dan alleen het werken met gezonde producten. De presentatie en trends op het gebied van voeding, in gesprek blijven met de cliënten en klantvriendelijkheid dragen bij aan meer enthousiasme voor gezonde voedingsmiddelen en dranken. Vanzelfsprekend spelen groente en fruit hierin de hoofdrol.

Sommige zorginstellingen gaan nog een stap verder en houden rekening met wensen van cliënten. Door gericht te vragen naar hun voedingswensen en daar op in te spelen, wordt met meer plezier én gezonder gegeten. Uiteindelijk komt dat het genezingsproces ten goede.

Meer informatie
Nieuwsbank banner