Bedrijfsnieuws

Duurzaamheid is geen wedstrijd, we doen dit samen.

De wereldwijde klimaatverandering, de schaarste aan grondstoffen en de impact die we hebben op ons milieu zijn dé uitdagingen van onze tijd. De textielindustrie moet haar verantwoordelijkheid nemen om de planeet beter te beschermen. Onze sector is verantwoordelijk voor 4-8% van alle uitstoot van broeikasgassen. Naast CO2-uitstoot is voor het vervaardigen van één broek maar liefst 30.100 liter drinkwater nodig, genoeg om 27 jaar lang in de drinkwaterbehoefte van één persoon te voorzien. Daarnaast veroorzaakt de textielproductie naar schatting ongeveer 20% van de wereldwijde watervervuiling.

Veel mensen gooien gebruikte kleding weg in plaats van ze in te leveren; Europeanen gooien ieder jaar maar liefst 11 kg textiel per persoon weg. Van de kleding die wordt ingeleverd, wordt 87% verbrand of belandt op een stortplaats. Wereldwijd wordt minder dan 1% van de kleding gerecycled, dit komt deels door een gebrek aan technologie om complexe vezelmengsels te recyclen. Het is tijd om actie te ondernemen! 

Een zinvolle actie ter bescherming van onze planeet en haar bewoners. Immers, als het om de planeet gaat, zijn we samen verantwoordelijk. Hier wil Fristads een waardevolle verandering teweegbrengen o.a. door de afgedragen kleding van haar klanten terug te halen en de herwonnen closed loop gerecyclede textielvezels toe te voegen aan nieuwe producten. Op deze manier zullen wij minder aanspraak maken op de primaire grondstoffen die de aarde ons biedt en

verminderen we tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk en de textielberg. Doet u mee?

Meer informatie
Nieuwsbank banner