Bedrijfsnieuws

Duurzaam onderhoud van linoleum

In Nederland en België wordt jaarlijks vijf miljoen vierkante meter linoleum en marmoleum geplaatst. Maar hoe zorg je ervoor dat je vloer mooi blijft? Met het aanbrengen van een UV-coating lijkt de vloer drie tot vijf jaar gloednieuw.

Scholen, ziekenhuizen, vliegvelden: ze zijn veelal uitgerust met linoleum. De meest gebruikte manier van reiniging is polymeren. Hierbij worden drie lagen was op elkaar geplaatst die enkele uren moeten drogen. Dit proces beslaat zo’n tien uur. De waslagen worden minimaal een keer per jaar gestript met alkalisch middel om de lagen te weken en de was af te voeren. Het afvalwater gaat het riool in. Niet bepaald duurzaam en ook nog eens tijdrovend.

Duurzaam alternatief

Door te kiezen voor het aanbrengen van een watergedragen UV-coating krijgt de vloer een permanente bescherming. De coating is oplosmiddelvrij en wordt uitgehard met UV-licht. De vloer hoeft niet te drogen en kan direct weer gebruikt worden, een flinke tijdsbesparing. Ook behoudt de vloer de nieuwe uitstraling ruim drie jaar. Reinigen kan eenvoudig met een vochtige mop.

In een tijd waarin duurzaamheid een hot item is, is het logisch ook te kijken naar alternatieven voor milieubelastende technieken.

Meer informatie
Nieuwsbank banner